Salçalı Salam/sosis

Salçalı Salam/sosis Tanımı İçin Malzemeler

  • 12-16 dilim salam (jülyen doğra yahut üçgen kes)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz şeker (ya da 1/2 (yarım) çay kaşığı bal)
  • 1/4 (çeyrek) diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı ancak önerilir)
  • 1 çay bardağı sıcak su

Son dokunuş için:

  • 1 damla limon suyu + 1 fiske kekik

Salçalı Salam/sosis Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavayı ocağa koy, hiç yağ eklemeden salamları kuru tavada 2 dakika çevir. Aamaç dışı hafif kızarsın, aroması artsın.
  2. Tereyağını ve zeytinyağını ekle. Salamlarla birlikte 1-2 dakika kavurmaya devam et.
  3. 1 yemek kaşığı salçayı ekle. Birebir anda pul biber, karabiber, kekik ve ezilmiş sarımsağı da kat. Salçayı baharatla birlikte kavurmak aromayı patlatır. 1 dakika kavur.
  4. Salçanın ekşiliğini dengelemek için 1 çay kaşığı şeker (veya bal) kat.
  5. 1 çay bardağı sıcak suyu ekle, karıştır (sos kıvamına gelecek. Ne çorba üzere ne çok koyu) Kapağını kapat, pişir. Ocağı kısık ateşe al, kapağını kapat, 4-5 dakika pişir.
  6. Final dokunuşu; ocağın altını kapatmadan çabucak evvel:. 1 damla limon suyu sık. Üzerine 1 fiske kekik serpiştir.

Salçalı Salam/sosis Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Firik Pilavı
Kıymalı Ispanaklı Börek
Pankek
Cevizli Köfte
Elmalı Kurabiye
Kuru Meyveli Kek
Hdabla | © 2025 |