Firik Pilavı

Firik Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı but
- 1 su bardağı firik
- 1 çay bardağı bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Firik Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu tencereye alıp üzerine tuz atıp haşlanmaya bırakalım.
- Firiği bir kaba alalım içine taş var mı diye bakalım ve güzelce yıkayalım, haşlanan tavuğun suyunu süzelim.
- Tencereye evvel sıvı yağı ekleyip üzerine bulguru ekleyip bir kaç dakika kavuralım .
- kavrulan bulgura iki su bardağı tavuk suyundan ekleyip kaynatalım.
- Kaynayan bulgura firiği ekleyelim ve pişmeye bırakalım pişen tavuğu didikleyip pilavın üzerine ekleyelim afiyet olsun.
Firik Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




