5 Dakikada Pamuk Poğaça

5 Dakikada Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın fakat el yakmasın)
  • ️1 su bardağı ılık süt
  • ️1 paket instant maya
  • ️3 yemek kaşığı toz şeker
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • ️6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

  • ️2 yumurta sarısı
  • ️1 çay kaşığı pekmez

5 Dakikada Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, ılık süt maya ve toz şekeri yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Süre sonunda kalan gereçleri ve unu denetimli formda ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim.
  3. Üzerini streç sinemayla kapatıp 1-1,5 saat mayalanması için bekleyelim. Bu sırada üzerini sıcak tutacak bir örtüyle ortmelisiniz, çabucak soğumasın, daha âlâ kabarsın.
  4. Mayalanan hamurun havasını alıp 10 dakika tekrar kabarmasını bekleyelim, ceviz büyüklüğünde modüller kopararak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  5. Üzerini ince bir bezle örterek 20 dk tepsi mayası yapalım.
  6. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

🔴Püf noktalar 🔴

Ilık süt, ılık su ,toz şeker ve mayayı karıştırıp kesinlikle mayanın etkinleşmesi için bekleyiniz.

Hamur yoğurduğunuzda sert olmasın, hafif ele yapışan kıvamlı olması gerekir yoksa poğaçanız sert olur.

Mayalanma sırasında üzerini streç sinemayla kapatıp kesinlikle sıcak tutacak örtülerle örtmelisiniz.

Tepsi mayası yapma kısmını mutlaka atlamayın çok daha yeterli kabarıp yumuşacık poğaçalar elde edebilirsiniz.

Poğaçalarınız piştikten sonra fırında tutmayın, fırında fazla tutarsanız yumuşaklığını kaybedebilir, sert kabuk oluşabilir.

Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun, beğeneceğinize hiç kuşkum yok, kesinlikle kaydedin bu tanım kaçmaz.

5 Dakikada Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuş Yuvası Kurabiyesi
Nugget
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)
Ton Balıklı Bezelye Salatası
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |