Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Tekraren Denenmiş Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı (25 gram) nişasta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı (55 gram) pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre tam yağlı süt
  • 1 su bardağı toz şeker ( şekeri az olsun derseniz 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 1 çay kaşığı (2-3 gram) vanilya
  • Üzeri için; 1 tatlı kaşığı fındık kırılmış şekilde

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Tekraren Denenmiş Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler yıkanır. Sonra bir tencereye konur üzerine 1 su bardağı su ek edilir. Suyu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
  2. Pirinç suyunu çekince üzerine 1 litre süt ek edilir. Orta ateşte süt kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Şeker eriyince nişasta bir su bardağı suya karıştırılarak tencereye ek edilir. Kıvama gelinceye kadar 10-15 dakika kadar karıştırılmaya devam edilir.
  4. Kıvama gelince vanilya katılır ve 5 dakika daha karıştırılarak ocağın altı söndürülür.
  5. Pişen sütlaç kaselere (5 kase çıkıyor) konulur ve bir tepsinin içine biraz su konulur.
  6. Önceden üst kısmı 200 derece ısıtılmış fırına konularak üzeri yanık olana kadar (10-15 dakika) fırınlanır. Sonra fırından çıkarılır.
  7. Biraz dışarıda dinlendikten (soğuduktan) sonra buzdolabına alınır ve 2-3 saat sonra üzerine fındık konularak çömlek kaselerde servis edilir. Afiyet olsun.

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Tekraren Denenmiş Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat
Avokadolu Pankek (Yumurtasız)
Köfte Bowl
Diyet Limonlu Kek (Rafine Şekersiz)
Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
Brownie Tarifi (Bol Çikolatalı Kek)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found