Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Tekraren Denenmiş Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 dolu yemek kaşığı (25 gram) nişasta
- 1/2 (yarım) çay bardağı (55 gram) pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 su bardağı toz şeker ( şekeri az olsun derseniz 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 çay kaşığı (2-3 gram) vanilya
- Üzeri için; 1 tatlı kaşığı fındık kırılmış şekilde
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Tekraren Denenmiş Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler yıkanır. Sonra bir tencereye konur üzerine 1 su bardağı su ek edilir. Suyu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
- Pirinç suyunu çekince üzerine 1 litre süt ek edilir. Orta ateşte süt kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Şeker eriyince nişasta bir su bardağı suya karıştırılarak tencereye ek edilir. Kıvama gelinceye kadar 10-15 dakika kadar karıştırılmaya devam edilir.
- Kıvama gelince vanilya katılır ve 5 dakika daha karıştırılarak ocağın altı söndürülür.
- Pişen sütlaç kaselere (5 kase çıkıyor) konulur ve bir tepsinin içine biraz su konulur.
- Önceden üst kısmı 200 derece ısıtılmış fırına konularak üzeri yanık olana kadar (10-15 dakika) fırınlanır. Sonra fırından çıkarılır.
- Biraz dışarıda dinlendikten (soğuduktan) sonra buzdolabına alınır ve 2-3 saat sonra üzerine fındık konularak çömlek kaselerde servis edilir. Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Tekraren Denenmiş Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


