Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilogram taze fasulye
- 1 adet büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak (sarımsak sevmiyorsanız koymayabilir yahut adeti düşürebilirsiniz)
- 3 adet orta uzunluk domates
- 2 adet küp şeker
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fasulyenin uç kısımlarını ve varsa kılçıklarını temizleyelim. Temizlikten sonra 2 ya da 3’e bölelim.
- Soğanı ve sarımsağı küçük olacak biçimde doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup onları da küçük olacak formda doğrayalım.
- Kullanacağımız tencerenin en altına soğan ve sarımsağı üzerine fasulyeyi en üste de domatesi yerleştirelim.
- Son olarak tuzu ve şekeri ekleyelim.
- Ocağın altını en kısığa alarak pişirmeye başlayalım.
- Fasulyeye su eklemeden pişirelim ( yaklaşık 1. 5- 2 saat) kısık ateşte piştiği için kendi suyuyla pişecek böylelikle daha lezzetli olacaktır.
- Pişirme müddeti fasulye cinsinden ötürü farklılık gösterebilir lütfen denetimli pişirelim.Afiyet olsun 💐.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








