Yaprak Ciğer Tava

Yaprak Ciğer Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu ciğer
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Bir tutam kadar maydanoz yada dereotu
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon sumak

Yaprak Ciğer Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ciğerin zarlarını soyun.Yaprak halinde ince ince dilimleyin.
  2. Genişçe bir tavaya tereyağ ve zeytinyağını koyup eritin.
  3. Yaprak ciğerleri tavaya dizin.
  4. Pişmeye başlayınca çevirin.
  5. Diğer yüzü pişerken sarımsak ve baharatları ek edin.
  6. Son olarak doğranmış maydanozu döküp bir iki kez karıştırıp ocağı kapatın.
  7. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Not; Dilerseniz lavaş ekmeğiyle yanında sumaklı maydanoz soğan salatası ile.

Yada pilav üzeri tüketebilirsiniz.

Ciğeri ben yıkamadan pişirdim.

Kokusu sizi rahatsız ediyorsa yıkayıp süzdürün kağıt havlu ile kurulayıp o denli pişirin.

Yaprak Ciğer Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Labneli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cızbız Köfte (Buzluk İçin)
Beslenme İçin Kitkat
Oruk (İçli Köfte)
Pırasa Stoklarını Tüketecek Tuzlu Kek Tarifi
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Hızlı Hazırlanan Misafir Menüsü
Hdabla | © 2025 |