Zeytinyağlı Taze Bezelye

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo sultani bezelye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bezelyeleri temizleyip kılçıklarından ayırıyoruz. Yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  2. Soğanı jülyen doğruyoruz.
  3. Uygun bir tencereye zeytinyağını ve soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  4. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıp diriliği gidene kadar kavuruyoruz.
  5. Diriliği giden soğanlara minik minik doğradığımız sarımsağı ek ediyoruz.
  6. 1-2 dk da bu halde kavurup toz şekeri ekliyoruz ve bir cins karıştırdıktan sonra domates rendesini ekliyoruz.
  7. 2-3 dk domatesle birlikte kavrulduktan sonra bezelyeleri ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  8. Arada bir karıştırıp bezelyelerin rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  9. Ardından tuzunu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  10. Ne kadar hoş kavurursak o derece lezzetli olur.
  11. Acele etmeyelim kısık ateşte kavrulsunlar.
  12. Suyunu çektiğinde tadına bakın şayet canlı kaldıysa çok az su eği yapabilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰

Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ❤️.

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Muhallebi
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Kubbe Tatlısı
Sütlü Şerbetli Tatlı
Ağızda Dağılan Mısır Gevrekli Çikolatalı Kurabiye
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Hdabla | © 2025 |