Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tuzsuz yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 sarısı ayırıyoruz üzerine sürmeye)
  • Çekilmiş 1 çay bardağı ceviz
  • Aldığı kadar un (yumuşak hamur elde edeceğiz)
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardak şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon damlatıyoruz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı evvelden çıkarıp yumuşamasını sağlıyoruz ( ben mikrodalgada yumuşatıyorum).
  2. Tereyağ ,sıvı yağ ,yumurta, unu, kabartma tozunu karıştırıyoruz.
  3. Son olarak iri çekilmiş cevizi ekliyoruz.
  4. Büyük tepsimize form verip diziyoruz.
  5. Nihaleye bastırıp form veriyoruz (nihale fotoğrafta mevcut).
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp ısınmış fırınada pişiriyoruz.
  7. 200 derece fırında kızarmasını bekliyoruz ben esmer sevdiğim için biraz fazla tutuyorum.
  8. Şerbetini hazırlıyoruz su ve şekeri 15 dk kaynatıyorum, limon damlatım kapatıyorum.Şerbet soğuk olmalı.
  9. Fırından aldığımız tatlıyı 3 dk bekletip şerbetini ekliyoruz. Afiyet olsun.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Kaşarlı Simit Poğça (Kabartma Tozlu )
Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet)
6 Ay Ve Üzeri Bebeklere İğde Tozlu Mama (Videolu)
Özbek Pilavı
Kornişon Turşu
Sütlü Mantar Çorbası
Hdabla | © 2025 |