Zeytinyağlı Semizotu Yemeği

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 demet semizotu
- 1 büyük soğan
- 1 kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 şu bardağı su
- Tuz
- 1’er çorba kaşığı sıvıyağ+zeytinyağı
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir büyük soğanı küp küp doğruyoruz. Ve tencereye alıp ölene kadar kavurmaya başlıyoruz. Akabinde sarımsak ve kapya biberi doğrayıp tencereye soğanlarla kavurmaya devam ediyoruz.
- Güzelce doğrayıp yıkadığım semizotunu ek ediyoruz.
- Bir kaç dakika kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci ve suyunu tuzunu verip pişmeye bırakıyoruz. Suyu baya azalacak. Siz dilerseniz içine bir havuç da rendeleyebilirsiniz. İnanılmaz hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






