Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • Damla çikolata

Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, su, tarçın, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Ardından unu kabartma tuzunu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
  3. Son olarak ceviz ve damla çikolata ekleyip çikolatayı eritmeden parmak ucunuzla karıştırın.
  4. Tezgahın üzerine serdiğiniz streçfilme hazırladığınız kurabiyeyi alıp yuvarlayın silindir hali verdiğiniz kurabiyenin iki ucunu kapatıp buzlukta donmasını bekleyin .
  5. Dilediğiniz vakit çıkartıp bir parmak kalınlığında kesip evvelden ısıtılmış 180°c de 15 dk pişirin.
  6. Ben tıpkı ölçüde bir hamur daha yoğurdum içi içine üzüm ve fındık kattım dışını kakao ile kapladım hoş ve farklı bir tat oldu 🌸.

Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Püresi
Diyet Kinoalı Izgara Tavuk Salata
Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi
Fırında Soya Soslu Levrek
Sarımsaklı Japon Ekmeği
Fit Brownie (Şeker ,Un ,Yağ Yok)
Hdabla | © 2024 |