Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kilo orta uzunluk kereviz
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 portakalın suyu yahut bir limonun suyu
- 2-3 adet kesme şeker
- 1 orta uzunluk soğan
- Bir tutam dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Tarçın
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kerevizler soyulur temizlenir ortadan ikiye bölünüp içleri oyularak çıkarılır.
- Geniş bir tencerenin altına kereviz yaprakları dizilir yarım limon sıkılır. 2-3 adet kesme şeker atılır ve kesme şeker haşlanır.
- Ayrı bir kapta doğranan yemeklik soğanlar sotelenir üzerine minik doğranan patates ve havuçlar da eklenip pişmeye bırakılır. Siz isterseniz garnitür de kullanılabilirsiniz.
- Bezelyeli sote süreci bitince az tarçın,tuz ve karabiber eklenir.
- Haşlanan kerevizleri içinde bir kaç kısım kereviz olan başka bir tencereye alıp kerevizler dizilir.
- Sotelenen garnitürle içleri doldurulur üzerine zeytinyağı gezdirilir isteğe bağlı üzerine portakal suyu yahut limon sıkılır.
- Az su eği ile alttaki yapraklar haşlanana kadar pişirilir.
- Üzerine dereotu serpilir ve soğuk olarak servis yapılır.
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



