Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo orta uzunluk kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 portakalın suyu yahut bir limonun suyu
  • 2-3 adet kesme şeker
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizler soyulur temizlenir ortadan ikiye bölünüp içleri oyularak çıkarılır.
  2. Geniş bir tencerenin altına kereviz yaprakları dizilir yarım limon sıkılır. 2-3 adet kesme şeker atılır ve kesme şeker haşlanır.
  3. Ayrı bir kapta doğranan yemeklik soğanlar sotelenir üzerine minik doğranan patates ve havuçlar da eklenip pişmeye bırakılır. Siz isterseniz garnitür de kullanılabilirsiniz.
  4. Bezelyeli sote süreci bitince az tarçın,tuz ve karabiber eklenir.
  5. Haşlanan kerevizleri içinde bir kaç kısım kereviz olan başka bir tencereye alıp kerevizler dizilir.
  6. Sotelenen garnitürle içleri doldurulur üzerine zeytinyağı gezdirilir isteğe bağlı üzerine portakal suyu yahut limon sıkılır.
  7. Az su eği ile alttaki yapraklar haşlanana kadar pişirilir.
  8. Üzerine dereotu serpilir ve soğuk olarak servis yapılır.

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası
Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tarifi
Kıymalı Dürüm (Tadına Doyum Olmayan Dürüm)
Pamuk Poğaça
Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet