Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz)

Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 300 gr kuşbaşı et (dana eti kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet çarliston biber (1 adet acı biber kullandım isteğe bağlı kaide değil)
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin (en az yarım saat).
  2. O sırada üzerine dökeceğimiz harcı hazırlıyoruz.
  3. Küp küp doğranmış etimizi suyunu çekene kadar pişirin akabinde sıvı yağ ekleyin ve kavurun.
  4. Doğradığımız soğanları ve bir adet küp şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Ardından sırayla biberleri ve domatesi ek edin salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
  6. 1 tatlı kaşığı tereyağı ile sıcak suyu ekleyin ve kaynayana kadar altını kısıp pişmeye bırakın.
  7. Suyunu süzdüğümüz patlıcanları kızgın yağda kızartın ve borcama alın hazırladığınız harcı üzerine dökün ve ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin 15 dk kadar.
  8. Lezzeti bütünleşen fırından çıkan yemeğimizi servis edebilirsiniz tercihen yanına pirinç pilavı ve cacık öneririm.

Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Renkli Börek
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası
Makarna Salatası
Yaprak Sarma
Negro Magnolia
Poğaça Hamuruyla Bazlama
Hdabla | © 2024 |