Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 0,75 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır nişastası)
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri haşlayın: pirinçleri yıkayın ve 1,5 su bardağı su ile orta ateşte, su büsbütün çekene kadar haşlayın. Yavaşça yumuşaması kafidir.
- Sütü ekleyin: haşlanmış pirinçin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Şekeri ilave edin: kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyin ve karıştırarak şekeri eritin.
- Nişastayı hazırlayın: 2 yemek kaşığı nişastayı, 3-4 yemek kaşığı soğuk su ile küçük bir kasede çözün. Topaklanma olmamasına dikkat edin.
- Nişastayı ekleyin: nişastayı yavaş yavaş tencereye dökün ve bir yandan daima karıştırın. Sütlaç yoğunlaşmaya başlayacaktır.
- Vanilin ekleyin (isteğe bağlı): ocağı kapatmadan evvel vanilini ekleyip karıştırın.
- Sütlacı kaselere dökün: sütlacı istediğiniz kaplara eşit biçimde paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
- Servis edin: sütlacınız büsbütün soğuduğunda, üzerine tarçın serpip servis edebilirsiniz. Bu tarifle sütlacı ne çok koyu ne de çok sulu, tam kıvamında hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
