Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 0,75 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır nişastası)
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri haşlayın: pirinçleri yıkayın ve 1,5 su bardağı su ile orta ateşte, su büsbütün çekene kadar haşlayın. Yavaşça yumuşaması kafidir.
  2. Sütü ekleyin: haşlanmış pirinçin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Şekeri ilave edin: kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyin ve karıştırarak şekeri eritin.
  4. Nişastayı hazırlayın: 2 yemek kaşığı nişastayı, 3-4 yemek kaşığı soğuk su ile küçük bir kasede çözün. Topaklanma olmamasına dikkat edin.
  5. Nişastayı ekleyin: nişastayı yavaş yavaş tencereye dökün ve bir yandan daima karıştırın. Sütlaç yoğunlaşmaya başlayacaktır.
  6. Vanilin ekleyin (isteğe bağlı): ocağı kapatmadan evvel vanilini ekleyip karıştırın.
  7. Sütlacı kaselere dökün: sütlacı istediğiniz kaplara eşit biçimde paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
  8. Servis edin: sütlacınız büsbütün soğuduğunda, üzerine tarçın serpip servis edebilirsiniz. Bu tarifle sütlacı ne çok koyu ne de çok sulu, tam kıvamında hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Fırında Tavuk Kebap
Peynirli Pişi (Videolu)
Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı
Balon Gibi Pişi Tarifi
Yoğurtlu Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |