Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ayıklanmış bezelye
- 1 adet havuç
- 1 büyük soğan
- 1 kaşık un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet portakal
- 5-6 adet enginar
- 1 çay bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapıştırmaz tencerenin tabanına uzun uzun kestiğimiz soğanları koyalım.
- Üzerine kare kare kestiğimiz havuçları sıralandıralım.
- Onun da üstüne bezelye ve en üste enginarları kapatalım.
- En üste tuz, portakal suyu ,su ve unu serpiştirip kapağını kapatalım.
- Altını yakalım kaynayınca en kısık ayarda havuçlar yumuşayana kadar pişirelim, altını kapatınca yarım çay bardağı sıvı yağı eklemeyi unutmayalım.
- Yemek dinlendikten sonra hazır. Dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Ben portakal yoksa bir limon sıkarak pişiriyorum.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







