Zeytinyağlı Börülce ( Lübye)
Zeytinyağlı Börülce ( Lübye) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg taze börülce
- 2 adet soğan ( küçük )
- 3 adet büyük domates
- Zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber ( varsa taze acı biber )
Zeytinyağlı Börülce ( Lübye) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceyi fotoğraftaki üzere temizleyip kesin. Bu kesme biçimiyle daha lezzetli oluyor.
- Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Taze acı biberiniz varsa soğan ile onu da kavurun yoksa en son pulbiber eklersiniz.
- Ardından kestiğiniz börülceleri ekleyip rengi dönene kadar kavurup domatesleri ekleyin(domatesler küçük küçük doğranacak yemeklik).
- Baharatları ekleyip kapağını kapatın. Hiç su eklemeyin kısık ateşte yavaş yavaş pişirin afiyet olsun yemelere doyamayacaksınız.
Zeytinyağlı Börülce ( Lübye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












