Oklahoma Usulu Smash Burger

Oklahoma Metodu Smash Burger Tanımı İçin Malzemeler
- Brioche burger ekmeği (4 adet)
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 400 gram kıyma
- Burger peyniri
- Kornişon
- Tuz
- Karabiber
Burger sosu;
- Mayonez
- Ketçap
- 1 tatlı kaşığı hardal sos
Oklahoma Metodu Smash Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bu vakte kadar yediğiniz tüm burgerleri unutun ve muhakkak bu burgere baht verin. Öncelikle soğanlarınızı ince rendeden geçirin rendeniz yoksa piyazlıkta doğrayabilirsiniz ve tuzlayıp yoğurun biraz bekletin kenarda.
- Burger sosu için farklı bir kaseye 3 er yemek kaşığı maydanoz ve ketçap ekleyin 1 tatlı kaşığı hardal sos ve turşu suyundan ekleyip homojen kıvam alana kadar karıştırın.
- Ben kolay olsun diye kornişonları ince ince dilimledim farklı bi kasede hazır beklettim.
- Sonrasında suyunu salan soğanlarımızın suyunu sıkıp tabağa alalım.
- Ayrı bir tabağa kıymamızı yumurtadan biraz daha büyük olacak formda yuvarlayıp top haline getirelim sıkmayın.
- Çelik ya da döküm tavanızı düzgünce ısıtın az sıvı yağ dökün ve etleri ve soğanı ekleyin ben et düzgünce ezilsin diye güveç kullandım.
- Tuzunu karabiberini ekleyip 2 dk boyunca pişirelim.
- Sonrasında zıt çevirip peyniri ekleyelim ve 2 dk daha pişirip ekmeğimize alalım.
- Burger ekmeğize burger sosundan sürüp eti ekleyelim ,üstüne 3er kornişon ve tekrar et ekleyip burger ekmeğini kapalım ve afiyet olsun.
Oklahoma Metodu Smash Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









