Zeytinyağlı Bamya
Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg bamya
- 1 adet havuç
- 1 küçük uzunluk soğan
- Yarım limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince yarım ay biçiminde doğrayıp zeytnyağında kavuruyoruz.
- Havucu rendeleyip yumuşayan soğana ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Soğan ve havuç kavrulunca ayıkladığımız bamyayı ekleyip 3-4 dk ortada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Tırnak ucu kadar karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip çok az da su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Bamya yumuşamaya başlayınca damak zevkine nazaran limon suyu ekliyoruz.
- Suyu azaldıktan ve bamyalar piştikten sonra tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
- Soğuk servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










