Zeytinli Simit Poğaça
Zeytinli Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Hamuru yağlamak için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- İçi için;
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Zeytinli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, su, sıvı yağ, maya, tuz, şekeri bir kaba alıp 1 dakika çırpalım. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat mayalandıralım.
- Hamuru iki eşit kesime bölelim. Tahtayı ve üzerini yağlayıp dikdörtgen halinde açalım. İçine 2 yemek kaşığı zeytin ezmesini yayalım. İnce şeritler halinde dilimleyelim ve ucundan başlayıp saralım üzerine yavaşça bastırıp açık kalan kısmını yapıştıralım.
- Yumurta sarısını ve beyazını farklı ayrı çırpalım. Kenarlarını yumurta beyazına bulayıp susama batıralım. Hepsi bitince üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- 200 derecede evvelce ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinli Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













