Zeytinli Açma Poğaça

Zeytinli Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 kase zeytin ezmesi
  • 1 paket margarin

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Zeytinli Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Açmamız için; birinci evvel suyumuzu kaynatıp sütümüzü ılıtalım, yoğurma kabına koyalım.
  2. Sıvı yağı, şekeri, mayayı, tuzu, yumurta aklarını koyup, uygunca karıştıralım.
  3. En son yavaş yavaş unu ek edelim. Üzerini kapatıp, yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayası gelen hamuru küçük bezeler haline getirelim. Tekrardan bezelerin üzerini örterek yarım saat daha dinlenmeye bırakalım.
  5. Dinlenen bezeleri el büyüklüğü kadar açalım. Üzerine 1 çay kaşığı zeytin ezmesini sürelim. Ölçüsü size kalmış, isteyen daha az yahut daha çok koyabilir.
  6. Hamurumuzu kenardan başlayıp, rulo saralım.
  7. Sonra 2 adet hamuru sıkı sıkı birbirine dolayıp burma biçimini verelim.
  8. Yarım saatte tepside mayalandıralım.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Zeytinli Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinpare
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Harika Lezzet)
Mercimekli Nohutlu Arpa Şehriyeli Çorba
Labada (Efelek) Sarması
Sütlü Pişi
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)
Hdabla | © 2025 |