Zeytinli Açma Poğaça
Zeytinli Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 kase zeytin ezmesi
- 1 paket margarin
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Zeytinli Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Açmamız için; birinci evvel suyumuzu kaynatıp sütümüzü ılıtalım, yoğurma kabına koyalım.
- Sıvı yağı, şekeri, mayayı, tuzu, yumurta aklarını koyup, uygunca karıştıralım.
- En son yavaş yavaş unu ek edelim. Üzerini kapatıp, yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru küçük bezeler haline getirelim. Tekrardan bezelerin üzerini örterek yarım saat daha dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen bezeleri el büyüklüğü kadar açalım. Üzerine 1 çay kaşığı zeytin ezmesini sürelim. Ölçüsü size kalmış, isteyen daha az yahut daha çok koyabilir.
- Hamurumuzu kenardan başlayıp, rulo saralım.
- Sonra 2 adet hamuru sıkı sıkı birbirine dolayıp burma biçimini verelim.
- Yarım saatte tepside mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Zeytinli Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






