Tahinpare

Tahinpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı köy yoğurdu (3 yemek kaşığı market de olur)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut fındık
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü)

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Tahinpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbet kaynayınca 5 dk devam edin kaynatmaya, hazırlayıp kenarda bekletelim.
  2. Hamur için; Oda ısısındaki tüm gereçleri bir kaba alıp, düzgünce yoğuralım.
  3. Unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olsun, katı olursa biraz sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
  4. İstenilen formu verelim. Yağladığımız tepsimize dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 ° fırında hamurumuz pişince çıkarıp ılıyan şerbeti üzerlerine dökelim dinlenmeye bırakalım.

Tahinpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Yeşillikli Kısır
Islama Köfte
Muhacir Paçası
Tıklım Tıklım Doymalık Akşam Yemegi
Babağannuç (Abuğannuç) Antakya Vazgeçilmez Mezemiz
Mayalanmasını Beklemeden Nefis Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |