Zeytin Yağlı Girit Kabağı

Zeytin Yağlı Girit Kabağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet girit kabağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Zeytin Yağlı Girit Kabağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız girit kabağının kabuklarını alacalı biçimde soyalım.
  2. Kabakları ortadan ikiye keserek dilimleyelim.
  3. Kabakların üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletelim.
  4. Tencereye sıvı yağ alalım.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanları ek edip kavurmaya başlayalım.
  6. Küp küp doğradığımız sarımsağı da ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edelim.
  7. Soğanların rengi dönünce, suyunu süzdürdüğümüz kabaklar, tuz, şeker, yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinç ve zeytinyağını da tencereye ek edelim.
  8. Karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar kendi suyunda pişirelim.
  9. Son olarak sıcak su ek edip orta ara denetim ederek kabaklar ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  10. Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatalım.
  11. İnce kıyılmış dereotunu ek ederek karıştıralım.
  12. Girit kabağımız hazır, ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Zeytin Yağlı Girit Kabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Yayla Çorbası
Isırgan Otlu- Peynirli Börek
Pastane Tadında Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta (Yapımı Çok Basit)
Yoğurtlu Soğuk Mısır Çorbası
Sonbahar Çorbası
Kuru Patlıcan Dolması
Hdabla | © 2025 |