Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet kuru patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 er çay kaşığı pulbiber, karabiber, nane
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede ki kaynayan suya atıyoruz. 10 dakika haşlıyoruz. Ortada kevgirle karıştırıp bütün patlıcanları ıslatıyoruz.
- 10 dakika sonra altını kapatıp kaynar suyun içinde 5-10 dakika bekletiyoruz. Sonrasında süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
- Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı tencereye alıp üzerine zeytinyağı ekliyoruz ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip tuz 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve baharatları da ekliyoruz. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapayıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyu çeken harcımızı patlıcanlara dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. Patlıcanların üzerinde bir parmak boşluk kalacak formda dolduruyoruz.
- İç harcını hazırladığımız tencereye 2 bardak su ve kalan nar ekşisini koyup bu suyu dolmaların üzerine döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30-40 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen dolmaların birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine isteğe nazaran tekrar nar ekşisi ve ince kıyılmış maydanoz döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













