Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 500-600 gram çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı taze biberiye
Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
- Ezme materyallerinin tümünü rondoya alalım bir kaç cins çalıştıralım ortada karıştıralım 2-3 dk kadar püre haline getirelim.
- Kavanoza alalım.
- Zeytin ezmesini poğaçalarda,sandviçlerde,kanepelerde, kurabiyelerde,kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.
- Buzdolabında 3 ay kadar raf ömrü vardır.Deneneceklere kolay gelsin.Afiyet olsun 🙂.
Zeytin Ezmesi Fotoğraflı Yapılışı


