Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500-600 gram çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?

  1. Ezme materyallerinin tümünü rondoya alalım bir kaç cins çalıştıralım ortada karıştıralım 2-3 dk kadar püre haline getirelim.
  2. Kavanoza alalım.
  3. Zeytin ezmesini poğaçalarda,sandviçlerde,kanepelerde, kurabiyelerde,kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.
  4. Buzdolabında 3 ay kadar raf ömrü vardır.Deneneceklere kolay gelsin.Afiyet olsun 🙂.

Zeytin Ezmesi Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Patlıcan Yemeği
El Açması Patatesli Börek
Avokadolu Yumurtalı Ekmek
Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça
Dana Dili Rosto
Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane)
Hdabla | © 2025 |