Zarf Böreği

Zarf Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için:

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı dana etlerini bir tencereye alin yumuşayıncaya kadar haşlayın. İç harcı için, küp doğradığınız soğanı ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. Küp doğradığınız biberleri ek edip sotelemeye devam edin. Etleri ekleyin. Süt, yumurta, tuz ve karabiber bir kasede karıştırın.
  3. Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın. Ortasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. İç harcından ek edip yufkayı zarf biçiminde katlayın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kâğıt yerleştiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan tüm yufkaları birebir biçimde hazırlayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücver Tarifi
Buzluktan Tavuk Döner
Nefis Yoğurtlu Tavuk Tantuni
İçli Köfte
Pekmezli Yulaf Lapası
Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |