Zarf Böreği
Zarf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için:
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Ayçiçek yağı
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı dana etlerini bir tencereye alin yumuşayıncaya kadar haşlayın. İç harcı için, küp doğradığınız soğanı ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Küp doğradığınız biberleri ek edip sotelemeye devam edin. Etleri ekleyin. Süt, yumurta, tuz ve karabiber bir kasede karıştırın.
- Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın. Ortasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. İç harcından ek edip yufkayı zarf biçiminde katlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kâğıt yerleştiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan tüm yufkaları birebir biçimde hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













