Yuvalama
Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yoğurt (süzme )
- 1 adet yumurta
- 1 kase nohut
- 250 gram kuş başı et
- Sıvı yağ
- Kuru nane
- 1 adet kuru soğan
Köftesi için;
- 500 gram pirinç unu
- 250 gram yağsız kıyma (dana )
- Tuz
- Karabiber
Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etle nohutu tencereye alıp içine orta uzunluk bir kuru soğan ekleyip kaynamaya bırakalım, kaynayan etin üzerindeki (kefi) alalım ve kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Eti, pirinç ununu, tuz, karabiberi yoğurma kabına alıp yoğurulalım (su katiyetle eklemeyiniz) köfte toparlanınca et makinesinden 3 sefer çekin ve dinlenmeye bırakın.
- Köfteden küçük modüller koparıp elimizle ince uzun silindir halini verip mercimek büyüklüğünde kopartalım elimizi zeytin yağı ile yağlayıp avuç içinde köfteleri yuvarlayım.
- Pişen etin içine köfteleri atıp kısık ateşte kaynatalım ,yoğurt ,yumurtayı ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım, kaynayan yoğurtu et ve köfteye ekleyip bir iki taşımda kaynamasını bekleyip altını kapatalım, üzerine sıvı yağ ve naneyi kavurup yemeğimize ekleyelim afiyet olsun.
Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















