Tahin Pare Tarifi

Tahin Pare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 – 2 su bardağı un (kontrolü ekleyin )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz iri dövülmüş

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Tahin Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım;Su ve şekeri bir tencereye alalım ve kaynatalım kaynamaya başladığında limon ekleyip ve 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
  2. Hamur için ;Un ve ceviz hariç öteki tüm materyalleri bir yoğurma kabına alalım ve güzelce elimizde karıştıralım.
  3. Daha sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim bir kabartma tozunu da ekleyip yumuşak ve elle yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  4. Daha sonra hamurumuz hazır dediğimiz vakit cevizimizi ekleyip tekrar yoğuralım ve ceviz büyüklüğüne kesimler alarak elimize yuvarlayalım .
  5. Yağlanmış tepsiye dizelim.
  6. Hepsini dizdikten sonra kürdan yardımı ile üzerlerini çizikler atalım evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlımız piştikten sonra 5 dakika tatlımızın sıcaklığının çıkmasını bekleyelim daha sonra soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdirelim, şerbetini çektikten sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. 🙏.

Tahin Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimekli Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Bağışıklık Güçlendirici Lezzetli Mama
Klasik Magnolia Tarifi (6 Kişilik)
Hatay Usulü Pazı Kavurması
Çocuklar İçin Tosbik Kurabiyeler
Sebzeli Kuzu Haşlama
Mısırlı Hotdog
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet