Yumuşacık Tereyagli Açmalar
Yumuşacık Tereyagli Açmalar Tanımı İçin Malzemeler
- 170 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 ml ılık su
- 200 ml ılık süt
- 2 paket ınstant maya (14 g)
- Yaklaşık 700 gram un (kontrollü ekleyin)
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı (15 g)
İçine her 1 hamur modülü için;
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- İsteğe bağlı beyaz susam
Yumuşacık Tereyagli Açmalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tüm gereçleri bir kase koyup bi 10 dakika kadar yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 12–14 eşit modüle ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp avuç içinde hafif açın, ortasına 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun ve rulo halinde sarın.
- Ruloyu hafif bastırın, uçlarını aykırı taraflara bükün ve birleştirerek halka formu verin. Tüm hamurları birebir formda hazırlayıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.
- İkinci mayalanma için; üzerini örtüp 20–30 dakika daha dinlendirin.
- Üzeri için; yumurta sarısı ve sütü karıştırın, hamurların üzerine fırçayla sürün. Dilerseniz susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 190°c fanlı ya da 200°c alt-üst ayarda fırında 25–30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen sıcak halkaların üzerini pak bir bezle örtüp 10–15 dakika dinlendirin. Böylelikle daha yumuşak kalırlar.
Yumuşacık Tereyagli Açmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















