Kereviz Yaprağı Çorbası

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kereviz yaprağı ve sapları
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben yaprakları yıkayıp doğrayıp buzluğa koyuyorum, çorba yapmak istediğimde elimin altında oluyor.
  2. Soğan ,sarımsak ,havuç ,patates ,tuz ,kereviz sapları ve yapraklarını bir tencereye alıp üstüne 5-6 bardak kadar su ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Havuç yumuşayınca karışımı rondodan geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz.
  4. Ayrı bir kapta limon suyu, un ve yoğurdu güzelce karıştırıp, çorbanın suyundan alıp seyreltiyoruz.
  5. Terbiyesini yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ek ederek bir taşım kaynatıyoruz.
  6. Yoğunluğuna nazaran isteğe nazaran su ek ediyoruz.Afiyet olsun.

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Sıcak Sütlü Kek
Yalancı Tiramisu (Videolu)
Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada)
Çok Kolay Puf Poğaça
Pirinç Unlu Muhallebi 2
Hdabla | © 2025 |