Yumuşacık Ramazan Pidesi

Yumuşacık Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tatlı kaşığı şeker
- Yeteri kadar tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un (siz denetimli gidin undan una değişir yumuşak bir kıvam olucak)
- Üzeri için; 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- İsteğe bağlı susam ve çörekotu
Yumuşacık Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemelerin hepsi karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 30-45 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünür ve form verilir.
- Ardından üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürülür. Çörekotu ve susam serpilir.
- Tepsi mayası yapılır 10-15 dk üzeri bir örtüyle kapatılarak. Bu halde pideniz daha yumuşak olacaktır.
- Mayası olan pideler fırına girmek için hazır. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Yumuşacık Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
