Yumurtasız Yayla Çorbası

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kepçe pişen pirinçlinin suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sos için;

  • Zeytinyağı ve tereyağı 1/2 (yarım) oranda
  • Nane

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 bardak suda yarım bardak pirinçi haşlayın.
  2. Ayrı kapta yoğurt, su, un ve pişen kaynamış sudan 1 kepçe alarak düzgünce çırpın. (kesilmemesi için başka kapta)
  3. En son yoğurtlu karışımı pirinçli suya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  4. 5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatın.
  5. 10 dakika dinlenen çorbaya sosu hazırlayıp üzerine dökün. Afiyet olsun.

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Tavuk Şinitzel Tarifi
Spoonful (Bütün Tarifleri Unutun)
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Bamya Yemeği
Limonata
Patatez Salatası Yedikçe Yediriyor
Hdabla | © 2025 |