Yumurtasız Yayla Çorbası

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kepçe pişen pirinçlinin suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sos için;

  • Zeytinyağı ve tereyağı 1/2 (yarım) oranda
  • Nane

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 bardak suda yarım bardak pirinçi haşlayın.
  2. Ayrı kapta yoğurt, su, un ve pişen kaynamış sudan 1 kepçe alarak düzgünce çırpın. (kesilmemesi için başka kapta)
  3. En son yoğurtlu karışımı pirinçli suya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  4. 5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatın.
  5. 10 dakika dinlenen çorbaya sosu hazırlayıp üzerine dökün. Afiyet olsun.

Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şiş Tarifi (Tavuk Çöp Şiş) (Videolu)
İçi Dolu Balparmak Tatlısı
Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Tavuklu Kıtır Ekmekli Diyet Bowl
Pancarlı Kuskus Salatası
Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)
Hdabla | © 2025 |