İçi Dolu Balparmak Tatlısı

İçi Dolu Balparmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (yaklaşık4-5 su bardağı)
İç harcı için:
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı fındık
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- İrmik
Şerbet için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
İçi Dolu Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetin hazırlanması: şekeri ve suyu tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Hamurun hazırlanması: geniş bir kaba margarini, yumurtaları, toz şekeri, sıvı yağı, irmiği ve vanilini ekleyin, güzelce karıştırın.
- Kabartma tozunu ekleyip azar azar un ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içine cevizli içten koyarak parmak biçimini verin.
- Şekil verdiğiniz tatlıları irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbetleme ve servis: soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün ve en az birkaç saat dinlendirin (tercihen bir gece bekletin). Afiyet olsun🤗.
İçi Dolu Balparmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


