İçi Dolu Balparmak Tatlısı

İçi Dolu Balparmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (yaklaşık4-5 su bardağı)

İç harcı için:

  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • İrmik

Şerbet için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

İçi Dolu Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetin hazırlanması: şekeri ve suyu tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
  3. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  4. Hamurun hazırlanması: geniş bir kaba margarini, yumurtaları, toz şekeri, sıvı yağı, irmiği ve vanilini ekleyin, güzelce karıştırın.
  5. Kabartma tozunu ekleyip azar azar un ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içine cevizli içten koyarak parmak biçimini verin.
  7. Şekil verdiğiniz tatlıları irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Şerbetleme ve servis: soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün ve en az birkaç saat dinlendirin (tercihen bir gece bekletin). Afiyet olsun🤗.

İçi Dolu Balparmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pandispanya
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Çikolatalı Nefis Ara Öğün
Bebek Menemen
Cevizli Çimdik Kurabiye
Fırın Mücver
Kedidilli Triliçe
Islak Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |