Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çorba kasesi yoğurt
- 5 çorba kasesi su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çorba kasesi arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurdu unu ve tuzu çorbayı yapacağımız tencereye alıp yeterlice çırpalım.
- Ardından öbür bir tencerede zeytinyağı ile arpa şehriyeyi dilediğimiz renge gelinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan arpa şehriyeyi çırptığımız yoğurtlu karışımın içine alıp tekrar karıştıralım.
- Kuru soğanı nane ile birlikte uygunca kavuralım ocaktan almadan evvel sarımsakları da ekleyip bir iki dakika kadar daha kavurup çorba yapacağımız tencerenin içine alalım.
- Son olarak suyu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakalım.
- Çorbamız hazır hafif olsun deneyen herkese fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.
Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

