Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çorba kasesi yoğurt
  • 5 çorba kasesi su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kasesi arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan

Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurdu unu ve tuzu çorbayı yapacağımız tencereye alıp yeterlice çırpalım.
  2. Ardından öbür bir tencerede zeytinyağı ile arpa şehriyeyi dilediğimiz renge gelinceye kadar kavuralım.
  3. Kavrulan arpa şehriyeyi çırptığımız yoğurtlu karışımın içine alıp tekrar karıştıralım.
  4. Kuru soğanı nane ile birlikte uygunca kavuralım ocaktan almadan evvel sarımsakları da ekleyip bir iki dakika kadar daha kavurup çorba yapacağımız tencerenin içine alalım.
  5. Son olarak suyu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakalım.
  6. Çorbamız hazır hafif olsun deneyen herkese fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.

Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Mayalı Poğaça Tarifi
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası
Remouladeli Patates Salatası – Gerçek Bir Klasik!
Jersey Süt Yoğurtu
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Hdabla | © 2025 |