Yulaflı Kurabiye

Yulaflı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 15-16 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
- 1 adet yumurta
- 2 adet olgunlaşmış küçük muz
- Çay kaşığı ucuyla tarçın
- Badem
- Fıstık
- Fındık
- Kabak çekirdeği içi
- Kaju (damak zevkinize nazaran istediğiniz kuruyemiş karışımı)
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı sarı/siyah kuru üzüm
- 2 adet hurma (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı bitter damla çikolata
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı bal yahut üzüm pekmezi (tatlandırmak için)
Yulaflı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 adet olgunlaşmış küçük muz ile 1 yumurtayı uygunca ezerek çırpın.
- Tarçın, hindistan cevizi, fıstık ezmesi, bal/pekmez ekleyip çırpmaya devam edin.
- İyice çırpılmış olan karışıma istediğiniz kuruyemişleri küçük kesimlere keserek ilave edin.
- Kuru üzümü, hurmayı, bitter damla çikolatayı (istediğiniz kuru meyveleri katabilirsiniz) ek edin.
- Son olarak 15 yahut 16 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesini katarak kıvamını ayarlayıp karıştırın.
- Malzemeler birbirine karıştığında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 şer yemek kaşığı olacak biçimde paylaşın.
- 160° alt-üst fansız ayarda fırında 20-25 dakika pişirin. Altını denetim edin kurabiye üzere kızaracak 🙂.
Bu kurabiyeyi dilediğiniz üzere lezzetlendirebilirsiniz. Ne kadar çeşit kuru yemiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Kakao katarak farklı bir lezzette elde edebilirsiniz. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de tok tutan bir atıştırmalık. Deneyenlere afiyet olsun 😍.
Yulaflı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

