Yulaflı Kurabiye

Yulaflı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 15-16 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet olgunlaşmış küçük muz
  • Çay kaşığı ucuyla tarçın
  • Badem
  • Fıstık
  • Fındık
  • Kabak çekirdeği içi
  • Kaju (damak zevkinize nazaran istediğiniz kuruyemiş karışımı)
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı sarı/siyah kuru üzüm
  • 2 adet hurma (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı bitter damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı bal yahut üzüm pekmezi (tatlandırmak için)

Yulaflı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 adet olgunlaşmış küçük muz ile 1 yumurtayı uygunca ezerek çırpın.
  2. Tarçın, hindistan cevizi, fıstık ezmesi, bal/pekmez ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. İyice çırpılmış olan karışıma istediğiniz kuruyemişleri küçük kesimlere keserek ilave edin.
  4. Kuru üzümü, hurmayı, bitter damla çikolatayı (istediğiniz kuru meyveleri katabilirsiniz) ek edin.
  5. Son olarak 15 yahut 16 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesini katarak kıvamını ayarlayıp karıştırın.
  6. Malzemeler birbirine karıştığında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 şer yemek kaşığı olacak biçimde paylaşın.
  7. 160° alt-üst fansız ayarda fırında 20-25 dakika pişirin. Altını denetim edin kurabiye üzere kızaracak 🙂.

Bu kurabiyeyi dilediğiniz üzere lezzetlendirebilirsiniz. Ne kadar çeşit kuru yemiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Kakao katarak farklı bir lezzette elde edebilirsiniz. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de tok tutan bir atıştırmalık. Deneyenlere afiyet olsun 😍.

Yulaflı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köftesi
Köz Biber Çorbası
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Pişmeyen Elmalı Diyet Topçukları
Tuzlu Kurabiye
Mor Rüya (Lahana Salatası)
Hdabla | © 2024 |