Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra çeyrek limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kıvam alması için soğumaya bırakılır.
  2. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak düzgünce çırpılır.
  3. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek güzelce çırpılır.
  5. Yağladığımız borcama bu harcı döküp 200 derece fırına 15 dakika sürülür.
  6. Yüzü kızaran revani tatlımızı soğuması için dışarı alırız.
  7. Soğuyan kekimizi dilimlere ayırıp üzerine şerbetini tamamı her yere eşit gelecek biçimde dökülür.
  8. Buz dolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi yahut fıstık üzere gereçlerle isteğe nazaran süslenir ve servis edilir afiyet olsun.

Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Biber Dolması
Enfes Hatay Usulü Dürüm
Güveçte Patates Püreli Köfte
Biberli Ekmek
Gökkuşağı Salata
Etsiz Kuru Fasulye
Hdabla | © 2024 |