Yulaf Dondurma
Yulaf Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 şeftali ( konutta hangi meyve varsa şekerli olan kullanabilirsiniz)
Yulaf Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulaf, süt ince doğranmış şeftali ve 2 yemek kaşığı balı 1 tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
- Kaynadığı an tüpten alıp karıştırın ve biraz soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra plastik kapalı bir kaba alıp buzluğa dondurmaya gönderelim.
- Donduktan sonra blendırdan çekelim ve tekrar donduralım.
- Sonra bir kez daha blendırdan geçirelim ve 2 yemek kaşığı balı da ekleyip servis edelim.
Yulaf Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












