Yulaf Dondurma

Yulaf Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 şeftali ( konutta hangi meyve varsa şekerli olan kullanabilirsiniz)

Yulaf Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yulaf, süt ince doğranmış şeftali ve 2 yemek kaşığı balı 1 tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
  2. Kaynadığı an tüpten alıp karıştırın ve biraz soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra plastik kapalı bir kaba alıp buzluğa dondurmaya gönderelim.
  4. Donduktan sonra blendırdan çekelim ve tekrar donduralım.
  5. Sonra bir kez daha blendırdan geçirelim ve 2 yemek kaşığı balı da ekleyip servis edelim.

Yulaf Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İstiridye Mantarı Sote
Çok Kolay Borcamda Krem Kadayıf
Kaymaklı Künefe
Demleme Kıymalı Makarna
Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Sütlü Biber Kavurması
Hdabla | © 2025 |