İstiridye Mantarı Sote

İstiridye Mantarı Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram istiridye mantarı (jülyen doğranmış)
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 kısım dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kajun
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

İstiridye Mantarı Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Renkleri döndüğünde sarımsakları da rendeleyerek ilave edelim ve kavuralım, akabinde doğradığımız mantarları da ekleyelim.
  3. Mantarı suyunu salana kadar kavuralım ve baharatlarımızı ek edelim.
  4. Kısık ateşte 5-6 dakika kadar suyunu yine çektirelim. Bu kademede hafif hafif kızarmaya başlayacaklar.
  5. İşlemi tamamladıktan sonra ince ince kıydığımız dereotunu da ek edelim. Mantarımız hazır.
  6. Ben taratorla servis etmeyi tercih ettim, sizlere de öneririm.Deneyeceklere afiyet olsun.

İstiridye Mantarı Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kek
Fırında Sebzeli Tavuk
Portakallı Kek
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet