Yufkadan Lahmacun

Yufkadan Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 400 gram kıyma
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı

Yufkanın sosu için:

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Yufkadan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Harcımız hazırlamak için domatesimizi, soğanımızı, biberlerimizi, maydanoz ve nanemizi kesimlere keserek bütün materyallerimizi rondolayalım.
  2. Kıymayı derin bir kaseye alalım.
  3. Rondoladığımız gereçleri ekleyelim.
  4. Salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyerek karıştıralım.
  5. Yufkamızın fırında kıtırlaşması için hazırlayacağımız sosa gelelim.
  6. Bir kaseye suyumuzu, yağımızı ve unumuzu ekleyerek karıştıralım.
  7. Fırın tepsimizin altının yapışmaması için biraz yağlayalım.
  8. Üzerine yufkamızı serelim.
  9. Uzun gelen modülleri kıvırarak içe yanlışsız katlayalım.
  10. Fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz sosu yufkaya yedirelim.
  11. Yufkamızı sosladıktan sonra kıymalı harcımızı üzerinde boşluk kalmayacak biçimde bol bol ekleyelim.
  12. Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede 15 dakika pişirelim. Yanıklık oranına nazaran süreyi sevdiğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yufkadan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çanağında Beyaz Turp Mezesi
Yulaflı Omlet
Sebzeli Kıymalı Muhteşem Börek
Damak Çatlatan Çiğ Köfte
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye
Doğum Günü Pastası
Hdabla | © 2025 |