Yufkadan Lahmacun
Yufkadan Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 400 gram kıyma
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
Yufkanın sosu için:
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
Yufkadan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Harcımız hazırlamak için domatesimizi, soğanımızı, biberlerimizi, maydanoz ve nanemizi kesimlere keserek bütün materyallerimizi rondolayalım.
- Kıymayı derin bir kaseye alalım.
- Rondoladığımız gereçleri ekleyelim.
- Salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyerek karıştıralım.
- Yufkamızın fırında kıtırlaşması için hazırlayacağımız sosa gelelim.
- Bir kaseye suyumuzu, yağımızı ve unumuzu ekleyerek karıştıralım.
- Fırın tepsimizin altının yapışmaması için biraz yağlayalım.
- Üzerine yufkamızı serelim.
- Uzun gelen modülleri kıvırarak içe yanlışsız katlayalım.
- Fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz sosu yufkaya yedirelim.
- Yufkamızı sosladıktan sonra kıymalı harcımızı üzerinde boşluk kalmayacak biçimde bol bol ekleyelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede 15 dakika pişirelim. Yanıklık oranına nazaran süreyi sevdiğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yufkadan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






