Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 pk şekerli vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 bardak un + 2 yemek kaşığı un

Pastacı kreması için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 pk kem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt

Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta sarısı beyazı ayrılıyor.
  2. Beyazı şekerle köpürene kadar çırpılır.
  3. Sarısı bir tutam tuzla çırpılır.
  4. Beyaz ve sarısı ayrılmış yumurta birbirine karıştırılır.
  5. Suyumuzu şekerli vanilin ve kabartma tozumuz eklenip karıştırılır akabinde un eklenir karıştırılır.
  6. Kek kalıbımıza alıp pişirilir.
  7. 180 derecede yaklaşık 20 dakikada pişti.
  8. Kreması materyaller kısmında yazılan gereçler eklenir kaynayana kadar çırpılır ,kaynama basamağında şekerli vanilin eklenir biraz kaynatılır ve hazır.
  9. Kek piştikten sonra ortadan ikiye ayrılır, krema, istediğimiz meyvelerle karıştırılır orta katmanına sürülür .
  10. Çikolata sos yarısı hazırlanır 1 bardak sütle.
  11. Krem şanti 1 çay bardagı sütle çırpılır dolaba konulur.
  12. Pişen kek ortadan ayrılır kreması sürülür.
  13. Üst katman konulur krem şanti sürülür.
  14. Çikolata sosu kenarlarına dökülüp ortasını istediğimiz üzere süsleyebiliriz.
  15. Ben hazır çikolata sosla üstüne yazı yazdım. Herkese afiyet olsun 🥰.

Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Kebabı
Kahvaltı Tabağım
Çiçek Kurabiye
Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)
Susamlı Simit
Poğaça Yapımı
Hdabla | © 2025 |