Yufka Mantısı

Yufka Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka
  • 500 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber

Yufka Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymamızı kabımıza alıp tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve pul biber ekleyip yoğuralım.
  2. Kıymamızı yoğurduktan sonra içine sarımsağımız rendeleyelim ve tekrar yoğuralım.
  3. Tüm yufkaları ortadan ikiye bıçak yardımıyla ayıralım ve kıymalarımızı uzun şerit halinde çok kalın olmayacak biçimde yufkamızın üzerine serelim.
  4. Sonra yufkalarımızı sıkı bir biçimde yuvarlayalım ve tek tek yapıp kenara ayıralım.
  5. Hepsini yaptıktan sonra ne kalın ne ince olacak halde yavaşça bıçak yardımıyla keselim.
  6. Kızartma tenceremizi ocağımıza alıp, kızdıralım ve kestiğimiz yufkaları kızgın yağa atalım.
  7. Rengi pembeleşince çıkarabilirsiniz.
  8. Yoğurdumuzun içine sarımsağımızı rendeleyip, homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  9. Salçamızı küçük bir tavaya alıp biraz sıvı yağ ve karabiber ekleyip, karıştıralım biraz sıvı bir hal alsın diye 2 yemek kaşığı su ekleyelim.
  10. Tabağımıza eklediğimiz kızarmış yufkaların üzerine yoğurt ve onun üzerine ise salçamızı ekleyelim ve hazır, şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun ☺️🌸

Yufka Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Tencerede Kabak Tatlısı
Fit Vegan 3 Malzemeli Kurabiye
Zeytinyağlı Terbiyeli Bezelye
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Patatesli Rulo Börek
Hdabla | © 2025 |