İçli Köfte (Sivas Usulü)

İçli Köfte (Sivas Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için ;

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

İçi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için ;

  • 150 gram tereyağ

İçli Köfte (Sivas Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğan ı alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından kıymamızı ek edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  3. En son baharatlar ve ince ince kıydığımız maydanozu da ek edip bir iki çevirip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için bulgurumuzu uygun bir kaba koyup üzerine sıcak su ek edip 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Daha sonra içersine yumurta un ve tuz ekleyip macun kıvamında yoğuruyoruz.
  6. Yoğururken orta ara yaklaşık yarım su bardağı kadar soğuk su ek edebilirsiniz.
  7. Hamurumuz hazır olduğunda biçim vermeye başlıyoruz.
  8. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içini açıyoruz elinizi ıslatırsanız form vermeniz kolaylaşır.
  9. Hamurumuzun içine harcımızdan koyup güzelce kapatıp yuvarlıyoruz.
  10. Unladığımız tepsimize diziyoruz.
  11. Tenceremize suyumuzu alıp kaynatıyoruz kaynayan suya biraz tuz ve çok az sıvı yağ katıyoruz.
  12. Ardından hamurlarımızı tek tek kaynayan suya atıyoruz. 15-20 dk haşlıyoruz.
  13. Haşlanan hamurumuzu kevgir kepçe ile tepsiye alıyoruz.
  14. Üzerine eritip kızdırdığımız tereyağı döküp servise hazırlıyoruz afiyet olsun 😋.

İçli Köfte (Sivas Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cevizli Üzümlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Analı Kızlı
Evde Nefis Pizza
Yulaf Bazlaması (Diyet)
Köfte
Cevizli Tatlı Tarifi
Hdabla | © 2024 |