Yorgan Kek

Yorgan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Yorgan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin imali için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek öteki materyaller eklenip karıştırılır.
  2. Yağlanmış borcama dökülür. Büyük uzunluk dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Ben büyük uzunluk kare borcam kullandım.
  3. Kremanın üretimi için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Öteki gereçler de eklenip karıştırılır.
  4. Krema sıkma torbasına ya da rastgele bir buzdolabı poşetine konularak ucu ince olacak formda kesilip kekin üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere gezdirilir. Kare modüllere bölecek biçimde.
  5. Hazır olan kekimiz 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pembeleşene kadar pişirilir. 25 dakika sonra kürdan testi yapabilirsiniz. O mühlete kadar fırını katiyetle açmayalım.
  6. Pişen kek ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden☺️.

Yorgan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiye ( Damla Çikolatalı Kurabiye)
Fırında Lezzetli Dolma Tarifi
Vişneli Çikolatalı Kek
Waffle
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |