Yorgan Kek
Yorgan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peyniri
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Yorgan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin imali için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek öteki materyaller eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış borcama dökülür. Büyük uzunluk dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Ben büyük uzunluk kare borcam kullandım.
- Kremanın üretimi için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Öteki gereçler de eklenip karıştırılır.
- Krema sıkma torbasına ya da rastgele bir buzdolabı poşetine konularak ucu ince olacak formda kesilip kekin üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere gezdirilir. Kare modüllere bölecek biçimde.
- Hazır olan kekimiz 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pembeleşene kadar pişirilir. 25 dakika sonra kürdan testi yapabilirsiniz. O mühlete kadar fırını katiyetle açmayalım.
- Pişen kek ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden☺️.
Yorgan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















