Vişneli Çikolatalı Kek

Vişneli Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 ml süt (normal su bardağı ölçüsü)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 150 gram tereyağ ya da margarin
- 150 gram bitter çikolata
- 100 ml su
- 3 adet yumurta
- 250 gram şeker (1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 350 gram un (3 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı vişne
- İsteğe bağlı beyaz pul çikolata
Vişneli Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütün içine limon suyunu ekleyip 10 dakka bekletiyoruz.
- Tereyağ su ve çikolatayı uygun bir tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz.
- Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dk çırpın. Sütü ekleyin.
- İçine soğumuş çikolata karışımını ekleyip çırpın.
- Unlu karışı eleyerek karışıma ekleyin.
- Tereyağla yağlayıp unladığımız kek kalıbına karışımın yarısını ekleyin.
- Daha sonra vişneleri ve çikolataları ekleyip.
- Kalan kek harcını üzerine dökün.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50dkka pişirin kek soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarıp benmari yöntemi eritilmiş çikolata ile servis edin.
Vişneli Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






