Vişneli Çikolatalı Kek

Vişneli Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml süt (normal su bardağı ölçüsü)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 150 gram tereyağ ya da margarin
  • 150 gram bitter çikolata
  • 100 ml su
  • 3 adet yumurta
  • 250 gram şeker (1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 350 gram un (3 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı vişne
  • İsteğe bağlı beyaz pul çikolata

Vişneli Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütün içine limon suyunu ekleyip 10 dakka bekletiyoruz.
  2. Tereyağ su ve çikolatayı uygun bir tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz.
  3. Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dk çırpın. Sütü ekleyin.
  4. İçine soğumuş çikolata karışımını ekleyip çırpın.
  5. Unlu karışı eleyerek karışıma ekleyin.
  6. Tereyağla yağlayıp unladığımız kek kalıbına karışımın yarısını ekleyin.
  7. Daha sonra vişneleri ve çikolataları ekleyip.
  8. Kalan kek harcını üzerine dökün.
  9. 170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50dkka pişirin kek soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarıp benmari yöntemi eritilmiş çikolata ile servis edin.

Vişneli Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Sade Kek
Muhteşem Soslu Fırında Tavuk
Ispanaklı Peynirli Gnocchi Tarifi (Videolu)
Lorlu Biber
Cevizli Sucuk
Cacık
Hdabla | © 2025 |