Yoğurtlu Ve Fındıklı Şeftali Keki

Yoğurtlu Ve Fındıklı Şeftali Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 260 gram şeker
  • 285 ml sıvı yağ
  • 330 gram yoğurt
  • 400 gram un
  • 30 gram doğranmış fındık
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 5 taze şeftali (alternatif: 2 kutu konserve şeftali)

Yoğurtlu Ve Fındıklı Şeftali Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın.
  2. Karışımdan bir bardak ayırın – bu karışım kek piştikten sonra sos olarak kullanılacak.
  3. Kalan karışıma yumurtaları, vanilini, unu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
  4. Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin ve hamurun üzerine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 160 °c fanlı ayarda yaklaşık 60 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkar çıkmaz ayırdığınız yoğurtlu-yağlı-şekerli karışımı sıcak kekin üzerine dökün.
  7. Son olarak doğranmış fındıkları serpin ve en az 2 saat soğumaya bırakın.
  8. Ortaya çıkan kek: meyvemsi şeftali aroması, yumuşacık sosu ve çıtır fındıklarla kusursuz bir ahenk – tam manasıyla enfes! yapilisini ınstagramdan izleyebilirsiniz @sibels_rezepte.

Yoğurtlu Ve Fındıklı Şeftali Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç (Hem Basit Hem Lezzetli)
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça
Pankek
10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi
Tuzlu Kurabiye
Bulgur Köftesi
Hdabla | © 2025 |