10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi

10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu sumak
- 1 yemek kaşığı silme nane
- 1 yemek kaşığı silme karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 çay bardağı nar ekşisi
10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları julyen doğrayalım.
- Ardından zeytinyağı ve tuz ile yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavuralım.
- İyice yumuşayan soğanların üzerine baharatları ekleyip 7 8 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan soğanın üzerine nar ekşisini ekleyip bir iki karıştıracak kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım mezemiz hazır. Afiyet olsun.
10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









