10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi

10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu sumak
  • 1 yemek kaşığı silme nane
  • 1 yemek kaşığı silme karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı nar ekşisi

10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları julyen doğrayalım.
  2. Ardından zeytinyağı ve tuz ile yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavuralım.
  3. İyice yumuşayan soğanların üzerine baharatları ekleyip 7 8 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  4. Kavrulan soğanın üzerine nar ekşisini ekleyip bir iki karıştıracak kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım mezemiz hazır. Afiyet olsun.

10 Dakikada Parmak Yedirten Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması (Videolu)
Karnabaharlı, Havuçlu Lorlu Kaşık Dökmesi
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Limonlu Cheesecake
Nişastalı Kurabiye
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |