Yoğurtlu Mantar Mezesi

Yoğurtlu Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak

Yoğurtlu Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantar kavurma için yağı tavaya alıp ısıtın ve yıkayıp kuruttuğunuz mantarları ekleyin.
  2. Yüksek ateşte kızartın..
  3. Kızardıktan sonra baharatları ekleyip altını kapatın..
  4. Yoğurt sosunun bütün gereçlerini karıştırıp bir kaba alın.
  5. Üzerine mantarları ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.

Yoğurtlu Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Söğürme
Su Böreği 2 Yumurtayla Tavada (Videolu)
Revani Tatlısı
Kereviz Saplı Sebze Çorbası
Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni
Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Hdabla | © 2025 |