Kereviz Saplı Sebze Çorbası

Kereviz Saplı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 kısım kereviz sapı
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 büyük havuç
- 1 adet şili biber (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Bir diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Tavuk suyu
- 6 su bardağı sıcak su
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zerdeçal
Kereviz Saplı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytin yağını tencereye alalım üzerinde minik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Minik doğranmış patatesi ek edip kavuralım.
- Minik doğranmış havucu ekleyip kavuralım dilerseniz rendeleyebilirsiniz.
- İnce kıyılmış biberi ekleyip kavuralım.
- İnce kıyılmış kereviz sapını ekleyip kavuralım.
- Tüm gereçler kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ve tavuk suyunu ek edelim.
- Üzerine baharatları ekleyip karıştıralım materyaller yumuşadıktan sonra ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştıralım.Afiyet olsun.
Kereviz Saplı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







