Yoğurt Soslu Patates Şöleni

Yoğurt Soslu Patates Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3-4 adet patates
  • ️4 dilim cheddar peyniri
  • Tuz
  • ️1 adet kapya biber
  • ️1 adet çarliston biber
  • ️8 kol maydanoz
  • ️2 kısım taze soğan
  • ️2 adet yumurta
  • ️4 yemek kaşığı yoğurt
  • ️Kaşar peyniri rendesi
  • ️Sucuk

Yoğurt Soslu Patates Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri küp küp doğrayıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Sosu için; yumurta, yoğurt ve tuzu bir kasede çırpalım.
  3. Maydanoz ve biberleri ince ince keselim. Biberleri mümkün olduğunca küçük kesin içerisinde canlı kalmasın. Sucuğu ince ince keselim.
  4. Kaşar peynirini rendeleyip, hazır hale getirelim.
  5. Patatesler haşlanınca bir kasede çatalla ezelim. Üzerine cheddar peyniri ve tuz ekleyip karıştıralım.
  6. Fırın kabına pişirme kağıdı üzerine patatesleri alalım. Üzerine sucukları dizelim.
  7. Yeşillikleri dökelim, sosu ekleyip, son olarak kaşar peyniri rendesi ek edelim.
  8. 180 derece fırında 30 dk pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰.

Yoğurt Soslu Patates Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biskrem Kurabiye
Çok Lezzetli Tahinli Glutensiz Ekmek ( Ketojenik )
Tatlı Patatesli Brokolili Gratin
5 Dakikada Şekersiz 4 Malzemeli Toplar
Köfte Bulgur Bowl
İftar Sonrası Coco Truff Tarifi
Hdabla | © 2025 |