Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri

Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak (yeşil ya da sarı)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, rendelenmiş)

Üzeri için;

  • 2-3 kısım taze dereotu (ince kıyılmış)

Yoğurt sosu için;

  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş isteğe bağlı)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Çörek otu

Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları hazırlama; kabakları yıkayıp orta kalınlıkta halka halka doğrayın.
  2. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  3. Pişirme; evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, ortada çevirin.
  4. Yoğurt sosu; süzme yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın.
  5. Küçük bir kaseye alın ve üzerine çörek otu serpin.
  6. Sunum; kızarmış kabakları tabakta yuvarlak bir halde dizin.
  7. Ortasına küçük kasede yoğurt sosunu koyun.
  8. Kabakların üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.

Afiyet olsun.

Püf noktaları; kabakları ince doğramayın aksi halde dağılabilir. Fırında pişirirken altuna yağlı kâğıt sererseniz yapışmaz. Sunumda şıklık için yoğurt kasesini ortalayarak servis edin. İsteğe nazaran yoğurda nane, pul biber yahut zeytinyağı da gezdirerek lezzet katabilirsiniz.

Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kömbe
Yulaflı Patates Çorbası
Yılbaşı Soframız
Pratik Mücver
Ekşimayalı Tohumlu Ekmek
Közlenmiş Biber Sandal
Hdabla | © 2025 |