Pratik Mücver

Pratik Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • Dereotu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Pratik Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabakları soyuyoruz sonrasında havucu soyuyoruz, kabak ve havucu rendeledikten sonra güzelce sıkıp, suyunu çıkarıyoruz.
  2. Boş bir kaseye yumurta un baharatları koyup üzerine kabak ve havucu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Tavamıza yağı döküp biraz kızardığında kaşık yardımıyla harcımızı döküyoruz, iki tarafıda kızarana kadar pişiriyoruz. Göz kararı piştiğini anlayacaksınız ve servis tabağına alabilirsiniz. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Pratik Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Limonata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Dolması (Siirt Yöresi Etli-Ekşili-Acılı)
Supangle (Orijinal Tarif)
Ev Yapımı Hazır Gibi Kolay Tavuk Döner Tarifi
Spoonful (Kaşık Tatlısı)
Bisküvili Kolay Tatlı
Laz Böreği
Hdabla | © 2025 |