Yoğurtlu Kömbe

Yoğurtlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 çay bardağı kadar un (kararlı koyun yumuşak yapışmayan bir hamur olacak)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya

Üzeri için;

  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yoğurtlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; sıvı materyaller katılıp şeker eriyinceye kadar çırpılır.
  2. Unu kabartma tozu vanilya eklenir, güzelce yoğurulur.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Dinlendirmeden de açılabilir.
  5. Tepsi tahin yahut tereyağı ile yağlanır daha lezzetli oluyor.
  6. Hamur açılıp yerleştirilir ve çatalla delikler açılır.
  7. Hamurun kenarları tepsiye yerleştirilip yükseltilir.
  8. 10 dakika kadar 180 derece fırında üzeri hafif pişirilir.
  9. Çıkan hamura yoğurt eklenir ve tekrar 20 dakika kadar yoğurdun her yeri kabar kabar olana kadar pişer.
  10. Üzerini çok kızartmayın yoğurt çok pişince ekşir.

Yoğurtlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:1 Kaşık Kıyma Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Atıştırmalık
Sultan Sarması (Saray Sarması)
Ayva Reçeli
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Peynirli Ve Otlu Pişi
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet