Yoğurtlu Kömbe

Yoğurtlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 çay bardağı kadar un (kararlı koyun yumuşak yapışmayan bir hamur olacak)
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
Üzeri için;
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Yoğurtlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; sıvı materyaller katılıp şeker eriyinceye kadar çırpılır.
- Unu kabartma tozu vanilya eklenir, güzelce yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Dinlendirmeden de açılabilir.
- Tepsi tahin yahut tereyağı ile yağlanır daha lezzetli oluyor.
- Hamur açılıp yerleştirilir ve çatalla delikler açılır.
- Hamurun kenarları tepsiye yerleştirilip yükseltilir.
- 10 dakika kadar 180 derece fırında üzeri hafif pişirilir.
- Çıkan hamura yoğurt eklenir ve tekrar 20 dakika kadar yoğurdun her yeri kabar kabar olana kadar pişer.
- Üzerini çok kızartmayın yoğurt çok pişince ekşir.
Yoğurtlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

